Vädret Timrå

Vädret Timrå

Vädret Timrå

För uthyrare

Vi tar emot småskaliga boende med på landsbygden med koppling till ditt boende eller verksamhet. Vi ansluter både stugor, lägenheter och bed&breakfast. Du kan driva din verksamhet som privatperson eller som företag. Vi är inte en vanlig stuguthyrning, utan vi erbjuder genuina boende på gård, i historiska miljöer eller  naturbaserade boenden med unika lägen. Det viktiga är att du som ägare har en förankring på orten. En av våra värderingar är att stödja en levande landsbygd och skapa en tillförsel av lokalt kapital.

Vi är intresserad av alla typer av standard så länge du är tydlig med vilken standard som gäller på ditt boende. Det vi kräver av dig som uthyrare är gästvänlighet, grundläggande brandsäkerhet och att din verksamhet är fräscht och välstädad. Vi hjälper dig med regler, blanketter och bokning och vi ger dig ett nätverk av likasinnande. Vi besöker alla boenden innan dom ansluts och vi gör också uppföljningsbesök i mån av tid, då vi också hjälper dig med praktiska tips.

Regler för privatboende

Uthyrning av en privatbostad eller privat stuga redovisas i deklarationen under inkomstslaget kapital. Upp till en inkomst på 40 000 kronor per fastighet är privat uthyrning helt skattefri. Inkomster utöver detta beskattas med 30% under inkomst av kapital.

Om verksamheten bedrivs som hobbyverksamhet dvs inkomsterna understiger 40 000 kronor per år, är uthyrningen oftast inte momspliktigt. Stäm dock alltid av med skatteverket vad som gäller för just dig och din verksamhet. Vid uthyrning upp till fem rum eller upp till åtta gäster behöver uthyrningen varken tillstånd från polisen eller bygglovsansökan. Över den nivån klassas verksamheten som hotellrörelse och då krävs både bygglov och tillstånd.

Kontakta oss om du vill ha mer information kring avtal, priser och avgifter