Vädret Timrå

Vädret Timrå

Vädret Timrå

Om MittSverige och Timrå

Salta havsband och djupa skogar. Stugor med vita knutar och anrika herrgårdar.  MittSverige är variationen från klippstränder, sandiga havsvikar, berghällar, aktivt jordbrukslandskap, mystikens skogar och fina fiskevatten. Upptäck naturen i området kring Indalsälven unika delta i Timrå, samtidigt som du laddar batterierna på ett sällsamt sätt på landsbygden i inlandet.

På halvön Tynderö har människor försörjt sig på fiske i minst 500 år men källor från 1500-talet berättar om hur Gävlebor redan på 1500-talet tog med sig sina familjer, drängar, pigor, getter och får och begav sig ut på en flera dagars lång seglats till trakten för att fiska. Strömmingen har alltid stått i centrum för traktens ortsbor arbete och slit, bekymmer och glädje och här finns Tynderös kulinariska stolthet – surströmmingsförädlaren Oskars.

På Åstön längst ut på Tynderölandet kommer du nära havet och den långa, obrutna kuststräckan är en raritet och en sevärdhet i sig. Området är numera ett naturreservat, format för att bevara och utveckla ett stycke land med många betydelsefulla kulturmiljöer och fantastiskt vacker natur. Här kan du besöka fiskeläget Skeppshamn med kapell, fiskarmuseum och lotstorn. Gassar solen på är det bara att hoppa i och njuta av ett svalkande bad och i Oxviken hittar du en ljuvlig sandstrand.

I Timrå finns även Ljustorp med de djupa skogarna i härliga Lögdö vildmark. Det är ett vidsträckt område med storslagen skogsmark fylld av sjöar, tjärnar, åar och bäckar.  Det finns tre naturreservat inom området Rigåsen, Fageråsen och Örasjöbäckens naturreservat. Här står naturen, tystnaden och du i focus. Här kan du vandra, fiska i våra fina åar, bäckar, sjöar och tjärnar. I Ljustorp ligger också Mjällådalen, ett unikt naturområde med nipor och naturliv utöver det vanliga.

Visit Timra, vår officiella besöksnäringssida

logo_visittimra